huhtikuinen.net

Kuvat ja teksti kertovat tarinaa

Captain America

Captain America-sarjakuvahahmo syntyi vuonna 1940, kun Eurooppa oli jo sodassa Hitleriä vastaan, mutta Pearl Harboriin oli vielä vuosi. Captain America oli superpatriootti, joka pukeutui Amerikan lipun-henkisiin trikoisiin ja kilpeen, jota hän heitti kohti vastustajiaan. Nämä perusominaisuudet ovat seuranneet tätä supersankaria läpi vuosikymmenten, sarjakuvista televisioon ja elokuvakankaalle.

Sarjakuva

Captain America oli syntyessään eräänlainen superamerikkalainen, joka nimikkosarjakuvansa ensimmäisessä numerossa pamautti Hitleriä yksiselitteisesti turpaan. Tämä ensimmäinen numero myi yli miljoona kappaletta, mutta sai osakseen myös paljon arvostelua ja paheksuntaa. Tällaiselle supersankarille oli kuitenkin suuri kysyntä toisen maailmansodan aikana ja jokainen sarjakuvan numero möikin yli miljoona kappaletta.

Sota-ajan jälkeen tarve supersankareillekin väheni ja myös Captain America muuntui aikojen mukana. Hän sai rinnalleen tyttöystävän, josta tuli supersankaritar Golden Girl. Sitten Captain America otettiin osaksi Marvelin The Avengers-ryhmää ja hän pääsi seikkailemaan muun muassa Iron Manin kanssa.

Kolikkopeli

Tällä periamerikkalaisella supersankarilla on myös toinen nimeään kantava luomus, joka sekin perustuu hyvän ja pahan taisteluun. Kolikkopeliä ei ikävä kyllä ole enää saatavilla, koska lisenssisopimus Marvelin kanssa on loppunut, mutta nettikasinoilta löytyy runsaasti muita supersankariaiheisia kolikkopelejä, kuten esimerkiksi Yggdrasilin Super Heroes.

Elokuvat

Nykyaika on tuonut tämän supersankarin myös valkokankaalle. Captain Americalle on 2000-luvulla tehty kolme elokuvaa, näistä ensimmäisenä vuonna 2011 ilmestynyt Captain America: The First Avenger. Elokuva keskittyy kertomaan siitä, miten heikosta ja tautien vaivaamasta Steve Rogersista (Chris Evans) tulee salaisen superseerumin avulla voimakas ja kirkasotsainen supersankari, Captain America. Aivan elokuvan lopussa hän herää nykyhetkessä, jossa hän kohtaa S.H.I.E.L.D.-järjestön johtajan Nick Furyn, joka kertoo hänen nukkuneen 70 vuotta, ehdottaa hänelle yhteistyötä, ja loppu onkin historiaa.

Tämä Furyn ehdotus tutustuttaa Captain American The Avengers-ryhmään, joiden yhteiset seikkailut jatkuvat vuonna 2014 ilmestyneessä Captain America: The Winter Soldier-elokuvassa, jossa toisena päähenkilönä nähdään Black Widow, Scarlett Johanssonin esittämänä tietysti. Elokuva Captain America: Civil War taas vie meidät nimensä mukaisesti sisällissotaan, joka käydään Captain American ja Iron Manin välillä.

  • Published On : 4 years ago on
  • Author By :
  • Last Updated : April 13, 2017 @ 12:14 pm
  • In The Categories Of : Blogi
';