huhtikuinen.net

Kuvat ja teksti kertovat tarinaa

Viivi ja Wagner

Turkulainen sarjakuvataiteilija Jussi “Juba” Tuomola piirsi ensimmäisen versionsa Viivi ja Wagner-sarjakuvasta jo vuonna 1992 lapsille suunnattuun Kultapossu-lehteen. Tuolloin Viivi oli vielä nuori tyttö ja Wagner hänen possuystävänsä. Vuonna 1997 julkaistussa Sikspäkki ja Salmiakkia–sarjakuvassa Viivi oli kuitenkin varttunut aikuiseksi ja Wagnerista oli tullut hänen puolisonsa. Näin Juban sarjakuvasta tuli parisuhdesarjakuva.

 

 

Sian ja naisen symbioosi

Viivin ja Wagnerin suhteesta tekee erikoisen se, että Wagner ei ole mies, vaan sika. Siinä missä Viivi on kulttuuria, eläintensuojelua ja kodin järjestystä rakastava nuori nainen, on Wagner sohvalla makaava, sovinistinen ja piereskelevä eläin. Hänen sikamainen käytöksensä on oikeutettua, koska Wagner on sika ja samalla stereotyyppi sikamaisesta miehestä. Viivin ja Wagnerin yhteiselo ja erilaiset maailmankuvat tuovat sarjakuvaan satiiria ja koomisia tilanteita. Heidän parisuhteensa onkin pitkälle viety parodia miehen ja naisen välisestä suhteesta, johon jokainen voi varmasti samaistua jollain asteella.

 

Suomen suosituin sarjakuva

Viiviä ja Wagneria julkaistaan strippisarjakuvana useissa suomalaisissa sanomalehdissä, muun muassa Helsingin Sanomissa, Turun Sanomissa ja Aamulehdessä. Vuodesta 1998 lähtien Tuomola on lisäksi julkaissut kuusitoista Viivi ja Wagner-sarjakuva-albumia sekä kuusi kovakantista sarjakuvakirjaa. Viivi ja Wagner -tarinoita on myös käännetty ainakin ranskaksi, norjaksi ja ruotsiksi sekä sovitettu teatteriesityksiksi.

 

Viivi ja Wagner tavoittaa nykyään yli neljä miljoona lukijaa ja se on Suomen suosituin sarjakuva. Printin lisäksi sitä voi lukea myös internetistä, bussien näyttötauluilta sekä kännykästä.

  • Published On : 5 years ago on
  • Author By :
  • Last Updated : August 4, 2015 @ 6:09 am
  • In The Categories Of : Blogi
';